BALGİLLER

Yayla Balı

 

 

Merak Ettikleriniz


Yayla Balı Üretim ve Paketleme
Anadolu’nun yüksek ve özel dağ meraları üretim alanlarımızdır.
Üretildiği meralarda tarım ilacı uygulaması olmaz.
Yayla balımız geç kristalize olan bir baldır. Yıldan yıla içeriği mevsimsel etkenlerden kaynaklı farklılaşabilir. içeriğinde 8 çeşit bitki örtüsü bulunmaktadır. Kekik , geven , yabani çiçekler , bitkiler  ve ağaçlar bunların bir bölümüdür. Prolin oranı 1149 olan balımız bu özelliğiyle şifa kaynağıdır.
Kovanlarımız kesinlikle bir besin maddesi ile beslenmez. Özel bir merada olduğumuz için bu işleme gerek duyulmaz.
Yaylamız , mevsime göre şubat-mart ayı nektar akışı başlar ve ağustos sonu biter. Doğadaki nektar kesildikten sonra balın içindeki nem ölçülür (en fazla % 17) bal sağımı gerçekleşir. Sağım gerçekleştikten sonra bir numune analiz için belirlediğimiz laboratuvara gönderilir.
Yayla balı, kendine özgü keskin tadı ve aromasıyla şifalı ballar grubunda yer alır. 
Hiçbir katkı maddesi içermez. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygundur.
Tüketim önerisi ; 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir.
Kullanım şekli ; Sürülebilir özelliğe sahiptir.
Saklama koşulları ; Yayla balı nem derecesi 17 ve altıdır.Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza edilir. 16 °C derecenin altında kristelleşme başlar.
Kargolama süreci ; Ürünümüz Balgiller depolarından emniyetli ve strafor paketler ile kargoya verilmektedir.