• Anadolu’nun yüksek ve özel dağ meraları üretim alanlarımızdır.
• Üretildiği meralarda tarım ilacı uygulaması olmaz.
• Yayla balımız geç kristalize olan bir baldır. Yıldan yıla içeriği mevsimsel etkenlerden kaynaklı farklılaşabilir. içeriğinde8 çeşit bitki örtüsü bulunmaktadır. Kekik , geven , yabani çiçekler , bitkiler ve ağaçlar bunların bir bölümüdür. Prolin oranı 1149 olan balımız bu özelliğiyle şifa kaynağıdır.
• Kovanlarımız kesinlikle bir besin maddesi ile beslenmez. Özel bir merada olduğumuz için bu işleme gerek duyulmaz.
• Yaylamız , mevsime göre şubat-mart ayı nektar akışı başlar ve ağustos sonu biter. Doğadaki nektar kesildikten sonra balın içindeki nem ölçülür (en fazla % 17) bal sağımı gerçekleşir. Sağım gerçekleştikten sonra bir numune analiz için belirlediğimiz laboratuvara gönderilir.
• Yayla balı, kendine özgü keskin tadı ve aromasıyla şifalı ballar grubunda yer alır.
• Hiçbir katkı maddesi içermez. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygundur.
• Tüketim önerisi ; 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir.
• Kullanım şekli ; Sürülebilir özelliğe sahiptir.
• Saklama koşulları ; Yaylabalı nem derecesi 17 ve altıdır.Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza edilir. 16 °C derecenin altında kristelleşme başlar.
• Kargolamasüreci ; Ürünümüz Balgiller depolarından emniyetli ve strafor paketler ile kargoya verilmektedir.