• Üretildiği meralarda tarım ilacı uygulaması olmaz.
• Ayçiçeği balının krem bal makinasında işlenmesiyle oluşur. Kristalize olmaz ve akışkandır.Yıldan yıla içeriği mevsimsel etkenlerden kaynaklı farklılaşabilir. içeriğinde % 95-98 Ayçiçeği balı % 2-5 kestane , lavanta , yabani çiçekler bulunmaktadır.
• Kovanlarımız kesinlikle bir besin maddesi ile beslenmez.
• Meramızda , mevsime göre haziran sonu temmuz başı nektar akışı başlar ve 20 temmuz’da biter. Doğadaki nektar kesildikten sonra balın içindeki nem ölçülür (en fazla % 17) bal sağımı gerçekleşir. Sağım gerçekleştikten sonra bir numune analiz için belirlediğimiz laboratuvara gönderilir.
• Krem bal , kendine özgü tadı ve aromasıyla Ayçiçeği bitkisi balıdır.
• Hiçbir katkı maddesi içermez. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygundur.
• Tüketim önerisi ; 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir.
• Kullanım şekli ; Sürülebilir özelliğe sahiptir.
• Saklama koşulları ; Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza edilir.
• Kargolama süreci ; Ürünümüz Balgiller depolarından emniyetli strafor paketler ile kargoya verilmektedir.