BALGİLLER

Kestane Balı

 

 

Merak Ettikleriniz


  • Kestane Balı Üretim ve Paketleme
  • Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi Sıra Dağları ağırlıklı olarak üretim alanlarımızdır.
  • Üretildiği meralarda tarım ilacı uygulaması olmaz.
  • Kestane balı, çok geç kristalize olan bir baldır. Yıldan yıla içeriği mevsimsel etkenlerden kaynaklı farklılaşabilir. içeriğinde (komar-orman gülü balı) yoktur. Ihlamur balı ve erken bahar balı ise % 2-5 olabilir.
  • Kovanlarımız kesinlikle bir besin maddesi ile beslenmez.
  • Kestane ormanları, mevsime göre mayıs ayı sonu ve haziran ayı nektar salgılar ve bu 15-35 günü bulabilir. Doğadaki nektar kesildikten sonra balın içindeki nem ölçülür (en fazla % 18) ve doğru zamanda (haziran sonu , Temmuz başı) bal sağımı gerçekleşir. Sağım gerçekleştikten sonra bir numune analiz için belirlediğimiz laboratuvara gönderilir.
  • Kestane balı, kendine özgü keskin aromasıyla şifalı ballar grubunda yer alır.
  • Hiçbir katkı maddesi içermez. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygundur.
  • Tüketim önerisi ; 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir.
  • Kullanım şekli ; Sürülebilir özelliğe sahiptir.
  • Saklama koşulları ;Kestane balı nem derecesi yüksek olan ballardan olduğu için Serin ve rutubetsiz yerde 20°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza edilir. Gerekirse buzdolabında saklanabilir.
  • Kargolama süreci ; Ürünümüz Balgiller depolarından emniyetli strafor paketler ile kargoya verilmektedir.