Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi Sıra Dağları ağırlıklı olarak üretim alanlarımızdır.
Üretildiği meralarda tarım ilacı uygulaması olmaz.
Kestane balı, çok geç kristalize olan bir baldır. Yıldan yıla içeriği mevsimsel etkenlerden kaynaklı farklılaşabilir. içeriğinde (komar-orman gülü balı) yoktur. Ihlamur balı ve erken bahar balı ise % 2-5 olabilir.
Kovanlarımız kesinlikle bir besin maddesi ile beslenmez.
Kestane ormanları, mevsime göre mayıs ayı sonu ve haziran ayı nektar salgılar ve bu 15-35 günü bulabilir. Doğadaki nektar kesildikten sonra balın içindeki nem ölçülür (en fazla % 18) ve doğru zamanda (haziran sonu , Temmuz başı) bal sağımı gerçekleşir. Sağım gerçekleştikten sonra bir numune analiz için belirlediğimiz laboratuvara gönderilir.
Kestane balı, kendine özgü keskin aromasıyla şifalı ballar grubunda yer alır.
Hiçbir katkı maddesi içermez. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygundur.
Tüketim önerisi ; 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir.
Kullanım şekli ; Sürülebilir özelliğe sahiptir.
Saklama koşulları ;Kestane balı nem derecesi yüksek olan ballardan olduğu için Serin ve rutubetsiz yerde 20°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza edilir. Gerekirse buzdolabında saklanabilir.
Kargolama süreci ; Ürünümüz Balgiller depolarından emniyetli strafor paketler ile kargoya verilmektedir.