BALGİLLER

Ayçiçeği Balı

 

 

Merak Ettikleriniz


  • Ayçiçeği Balı Üretim ve Paketleme
  • Üretim alanlarımız Trakya bölgesidir.
  • Üretildiği meralarda tarım ilacı uygulaması olmaz.
  • Ayçiçeği balımız   kristalize olan bir baldır. Yıldan yıla içeriği mevsimsel etkenlerden kaynaklı farklılaşabilir. içeriğinde % 95-98 Ayçiçeği balı % 2-5 kestane , lavanta , yabani çiçekler bulunmaktadır.
  • Kovanlarımız kesinlikle bir besin maddesi ile beslenmez.
  • Meramız , mevsime göre haziran sonu temmuz başı nektar akışı başlar ve 20 temmuz’da biter.  Doğadaki nektar kesildikten sonra balın içindeki nem ölçülür (en fazla % 17) bal sağımı gerçekleşir. Sağım gerçekleştikten sonra bir numune analiz için belirlediğimiz laboratuvara gönderilir.
  • Ayçiçeği   balı, kendine özgü tadı ve aromasıyla ziraai bitki balıdır.
  • Hiçbir katkı maddesi içermez. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygundur.
  • Tüketim önerisi ; 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir.
  • Kullanım şekli ; Sürülebilir özelliğe sahiptir.
  • Saklama koşulları ; Ayçiçeği balı nem derecesi 17 ve altıdır.Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza edilir. 16 °C derecenin altında kristelleşme başlar.
  • Kargolama süreci ; Ürünümüz Balgiller depolarından emniyetli ve strafor paketler ile kargoya verilmektedir.