Üretildiği meralarda tarım ilacı uygulaması olmaz.
Ayçiçeği balımız kristalize olan bir baldır. Yıldan yıla içeriği mevsimsel etkenlerden kaynaklı farklılaşabilir. içeriğinde % 95-98 Ayçiçeği balı % 2-5 kestane , lavanta , yabani çiçekler bulunmaktadır.
Kovanlarımız kesinlikle bir besin maddesi ile beslenmez.
Meramız , mevsime göre haziran sonu temmuz başı nektar akışı başlar ve 20 temmuz’da biter. Doğadaki nektar kesildikten sonra balın içindeki nem ölçülür (en fazla % 17) bal sağımı gerçekleşir. Sağım gerçekleştikten sonra bir numune analiz için belirlediğimiz laboratuvara gönderilir.
Ayçiçeği balı, kendine özgü tadı ve aromasıyla ziraai bitki balıdır.
Hiçbir katkı maddesi içermez. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygundur.
Tüketim önerisi ; 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir.
Kullanım şekli ; Sürülebilir özelliğe sahiptir.
Saklama koşulları ; Ayçiçeği balı nem derecesi 17 ve altıdır.Serin ve rutubetsiz yerde 30°C’yi geçmeyecek şekilde muhafaza edilir. 16 °C derecenin altında kristelleşme başlar.
Kargolama süreci ; Ürünümüz Balgiller depolarından emniyetli ve strafor paketler ile kargoya verilmektedir.