Anadolu’nun en verimli topraklarındaki kıymetli bitki örtüsünden, arı ürünlerini alabilmek için arı kolonilerimizi bir meradan bir meraya taşıyarak gezgin arıcılık yapmaktayız.
Nasıl yapıyoruz?
Ülkemiz , sürdürülebilir arıcılık yönünden çok elverişlidir. Arı kovanlarımızı aynı tarihlerde bal veren bitkileri kaçırmamak için grup olarak bölüyoruz.
Bizim tercih ederek uyguladığımız uluslararası metodlarla çiçeklenme dönemlerini ard arda takip ederek bu yüzdende arılar üzerinde herhangi bir besin maddesi kullanmaya gerek kalmadan hem kolonilerimizi güçlendiriyor hem de en sağlıklı,doğal,katkısız,saf arı ürünlerini üretiyoruz.
Arılar üzerindeki zararlılarla ilgili mücadelemizde pestisit ve antibiyotik kalıntısı bırakacak hiçbir ilacı kullanmıyoruz. Avrupa standartlarındaki mücadelelerde kullanılan organik asitleri tercih ediyoruz. Bu uygulamalar aynı zamanda organik arıcılık yönetmeliğine uygundur.
Bu yüzden ürettiğimiz ürünlerin sizlerin aradığı kalite, lezzet ve şifayı içerdiğini biliyoruz.
Maalesef bazı balları mevsim şartları ve doğaya bağlı olduğu için bazı yıllar üretemiyoruz.
Her yıl bal üretimindeki oranlar ve tatlar bazı bitkilerin o yıllardaki verimine bağlıdır.
Arı kolonilerimizle Anadolu’nun en iyi meralarında doğal ve sağlıklı olan saf arı ürünlerini üretiyoruz.
Ürünlerimizi analiz ettiriyor ve bunu sizlerle paylaşıyoruz.